Takaisin Tuotteisiin

Spirulina-jauhe

Käyttö

Spirulina-jauhetta voi lisätä sellaisenaan veteen tai mehuun sekä käyttää ravinnerikkaiden pirtelöiden valmistukseen. Spirulina soveltuu erinomaisesti myös salaatinkastikkeiden ainesosaksi.

Lyhyesti

Spirulina on mikroskooppinen, yksisoluinen levä, joka on elänyt maapallolla siitä lähtien, kun täällä on ollut elämää. Tämä sinivihreä mikrolevä on rakenteeltaan spiraalin muotoinen, mistä spirulina-nimi juontaa juurensa. Spirulinan voimakas sinivihreä väri tulee korkeasta lehtivihreäpitoisuudesta sekä eksoottisesta sinisestä väripigmentistä.

Spirulina on ehkäpä planeettamme ravinnetihein yksittäinen ruoka, ja se on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita, proteiinia ja vitamiineja.

Tuotetiedot
Spirulina-jauhe Organic, FI-EKO-201

(Arthrospira maxima)

Spirulinalevä sisältää runsaasti proteiinia (66 %) sekä mikroravinteista kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Atsteekit olivat ensimmäisiä, jotka jo kauan sitten huomasivat spirulinan voimaannuttavan vaikutuksen. Sittemmin sen tehoon ovat luottaneet jopa astronautit.

CocoVin spirulina kasvatetaan pienellä saarella Etelä-Kiinan merellä. Makean veden altaat täytetään syvältä pohjavedestä pumpatulla vedellä, joka suodatetaan tarkasti ennen käyttöä. Kemiallisia yhdisteitä, torjunta-aineita tms. ei käytetä spirulinan kasvatusprosessissa lainkaan. Luomusertifioitu spirulina kasvatetaan ulkona, ainoastaan vettä ja auringonvaloa hyödyntäen. Ilmasto on täydellinen spirulinan kasvattamista varten, sillä alueella on mitattu vuosittain noin 2200 tuntia auringonpaistetta. Viljelyaluetta ympäröi metsä, eikä muiden viljelmien käyttämien kemikaalien kontaminaatioriskiä ole olemassa. Lisäksi raaka-aineen laatua analysoidaan jokaisesta erästä.

Kun spirulinakasvusto lisätään ensimmäistä kertaa veteen, kuluu sadonkorjuuseen noin 6 viikkoa. Tämän jälkeen satoa voidaan kerätä viikoittain – tiheäsilmäistä verkkoa hyödyntämällä. Spirulina huuhdotaan käsin ja kuivataan nopeasti ravinnetiheyden maksimoimiseksi. Tämän jälkeen spirulinan kovat, selluloosasta koostuvat solukalvot rikotaan prosessiin kehitetyllä myllyllä. Toimenpide parantaa merkittävästi spirulinan arvokkaiden ravinteiden bioaktiivisuutta ja saa levän arvokkaat ravinteet elimistöömme helposti imeytyvään muotoon.

Suositeltu käyttömäärä: 1 tl–2 rkl (3-15 g) /pv. Aloita käyttö alhaisella annoksella ja nosta määrää vähitellen sinulle sopivan annoksen määrittämiseksi.

Säilytys: Huoneenlämmössä. Kuivassa, ja ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojattuna. Voidaan säilyttää myös jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.

Alkuperämaa: Kiina

Gluteeniton / maidoton / lisäaineeton / luomu / kosher / vegaaninen

Pakkauskoot: 115 g

Ravintoarvot
Ravintoarvot / 100 g
Energia1420 kJ / 335 kcal
Rasva1,0 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja
Hiilihydraatit13 g
josta sokereita
Kuidut5,1 g
Proteiini66 g
Suola0,9 g

Magnesium 300 mg*
Kalsium 333 mg**
Rauta 6,6 mg***

*80 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta
**42 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta
***47 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Suositeltua vuorokausiannosta ei tule ylittää. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.