Käyttö

Hyödynnä kaakaovoita suklaan valmistuksessa, juomien joukossa tai leivonnassa. Kaakaovoi soveltuu mainiosti myös ihonhoitoon ulkoisesti.

Lyhyesti

Kaakaovoi on kokonaisista kaakaopavuista uutettua öljyä, jonka maku on mieto ja pehmeä. Kaakaovoi valmistetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, jolloin luonnolliset ravintoaineet säilyvät parhaiten.

Kaakaota saadaan Theobroma cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista. Ihmisten uskotaan käyttäneen kaakaota jo noin 5000 vuotta sitten – varhaisin arkeologinen todiste kaakaon käytöstä löytyy nykyisen Hondurasin alueelta 2000 eaa.

Tuotetiedot
Kaakaovoi Organic, FI-EKO-201

(Theobroma cacao)

Historian valossa kaakaon arvoa kuvaa hyvin se, että Keski-Amerikkaan saapuessaan espanjalaiset valloittajat eivät löytäneet atsteekkihallitsija Montezuman aarrekammioista kultaa, eivätkä hopeaa. Kammiot olivat nimittäin täynnä kaakaopapuja, joita arvioidaan olleen noin 960 000 000 kpl!

Pitäisikö lisätä vielä: CocoVin kaakaovalmisteissa käytetyistä kaakaopavuista 75% on Criollo-lajiketta ja 25% Forastero-/Trinitario -lajikkeita.

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä pakkauksessa, valolta suojassa.

Alkuperämaa: Peru

Gluteeniton / maidoton / lisäaineeton / luomu / kosher / vegaaninen

Pakkauskoot: 150 g, 500 g

Ravintoarvot
Ravintoarvot / 100 g
Energia3710 kJ / 902 kcal
Rasva100 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja60,5 g
Hiilihydraatit< 1,0 g
josta sokereita0,1 g
Kuidut0 g
Proteiini0,6 g
Suola< 0,1 g