Takaisin Tuotteisiin

Kaakao-jauhe

Käyttö

Lisää puuroon, jogurttiin tai pirtelöön. Voit myös valmistaa kaakaojauheesta erilaisia juomia ja hyödyntää jauhetta suklaan valmistamiseen sekä leivontaan.

Lyhyesti

Kun kaakaomassasta puristetaan irti kaakaon rasva (kaakaovoi), jää jäljelle kuivaa raaka-ainetta, joka jauhetaan kaakaojauheeksi.

Kaakaota saadaan Theobroma cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista. Ihmisten uskotaan käyttäneen kaakaota jo noin 5000 vuotta sitten – varhaisin arkeologinen todiste kaakaon käytöstä löytyy nykyisen Hondurasin alueelta 2000 eaa.

Tuotetiedot
Kaakaojauhe Organic, FI-EKO-201

(Theobroma cacao)

Historian valossa kaakaon arvoa kuvaa hyvin se, että Keski-Amerikkaan saapuessaan espanjalaiset valloittajat eivät löytäneet atsteekkihallitsija Montezuman aarrekammioista kultaa, eivätkä hopeaa. Kammiot olivat nimittäin täynnä kaakaopapuja, joita arvioidaan olleen noin 960 000 000 kpl.

CocoVin kaakaovalmisteissa käytetyistä kaakaopavuista 75% on Criollo-lajiketta ja 25% Forastero-/Trinitario -lajikkeita.

Suositeltu käyttömäärä: 1–3 rkl / pvä.

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä pakkauksessa, valolta suojassa.

Alkuperämaa: Peru

Gluteeniton / maidoton / lisäaineeton / luomu / kosher / vegaaninen

Pakkauskoot: 200 g, 500 g

Ravintoarvot
Ravintoarvot / 100 g
Energia1492 kJ / 358 kcal
Rasva11,6 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja6,7 g
Hiilihydraatit21,8 g
josta sokereita0,8 g
Kuidut28 g
Proteiini27,6 g
Suola< 0,1 g

Laktoosi 0 g
Kalium 1660 mg (83 % suositellusta päiväsaannista)
Magnesium 545 mg (145 % suositellusta päiväsaannista)
Rauta 10,3 mg (74 % suositellusta päiväsaannista)
Kupari 3,9 mg (390 % suositellusta päiväsaannista)