Takaisin Resepteihin

Spirulina-riisikulho

2 - 4 annosta


Tämä resepti on saanut innoitusta japanilaisesta aamiaisannoksesta. Siinä riisikulhosta löytyy sekä lempeitä että makuhermot herätteleviä suolaisen kirpeitä makuja. Perinteinen norilevä saa tässä kylkeensä vielä superboostauksen spirulinasta, joka on merellisessä makumaailmassa kuin kotonaan.

Riisi:
  • 1½ dl tummaa riisiä
  • 5 dl vettä
  • ½ tl CocoVi Kalaharin suolaa
  • ½ sitruunaruohon varsi halkaistuna*
Riisin maustamiseen:
  • 2 rkl CocoVi hamppuöljyä
  • 1 rkl norihiutaleita
  • 1 tl CocoVi kookossokeria
  • ½ – 1 limen mehu
  • ripaus valkopippuria
Munaseokseen:
  • 2 luomukananmunaa tai ½ pkt pehmeä tofua
  • 2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä (n. 2,5 cm pala)
  • 1 tl CocoVi spirulina-jauhetta
  • ripaus CocoVi Kalaharin suolaa
Viimeistelyyn:
  • tuoretta korianteria
  • avokadoa
  • kevätsipulia
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi (säädä veden määrää tarvittaessa). Lisää sitruunaruoho ja suola jo keittovaiheessa.
  2. Vatkaa muna- tai tofuseoksen ainekset tasaiseksi seokseksi.
  3. Mausta kypsä riisi ensin ohjeen mukaan. Pidä riisi liedellä ja isää tarvittaessa hieman vettä, jos seos vaikuttaa kuivalta.
  4. Sekoita riisin joukkoon muna-/ tofuseos ja kuumenna pari minuuttia, kunnes muna/ tofu hyytyy.
  5. Lusikoi kippoihin ja viimeistele tuoreella korianterilla,  kevätsipulilla ja avokadolla tai muilla haluamillasi kasviksilla.

*Sitruunaruohon sijaan voit käyttää myös luomulimen tai -stiruunan raastettua kuorta tai pari vartta sitruunamelissaa.

[Total: 0    Average: 0/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Hamppuöljy

Hamppuöljy

Kokeile hampunsiemenöljyä myös smoothiejuomien joukossa tai syö lusikalla sellaisenaan.

Kalaharin suola

Kalaharin suola

Toimii loistavasti sormisuolana!

Kookossokeri

Kookossokeri

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Spirulina-jauhe

Spirulina-jauhe

Hassu nimi. Mutta mitä muuta sitä odottaisikaan spiraalin muotoiselta leväkasvilta.