Takaisin Resepteihin
Ravitsevat nokkosletut
Kun haluat lisätä päivääsi annoksen vihervoimaa, testaa kuivattua nokkosta letuissa! Nokkonen on todellista superruokaa ja se sopii mainiosti lettutaikinan joukkoon.
- 2 luomukananmunaa
- 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 dl tattarijauhoa
- 1 tl CocoVi psylliumkuitujauhetta
- ½ tl CocoVi kalaharin suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1-2 rkl CocoVi nokkosjauhetta
- 4 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
- kookosöljyä paistamiseen
- puolukkasurvosta tarjoiluun
- Riko kananmunat isoon kulhoon. Mittaa kulhoon jauhot, psyllium, suola, leivinjauhe ja nokkosjauhe. Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 5 minuuttia.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle nokare kookosöljyä. Annostele taikinaa noin 3 rkl verran pannulle ja levitä ohueksi letuksi (halkaisijaltaan noin 15 cm). Paista keskilämmöllä, kunnes letun pintaan on ilmestynyt kuplia ja se näyttää kypsältä. Käännä lastan avulla ja paista toinen puoli. Valmista loput taikinasta samalla tavalla.
- Tarjoile letut lämpimänä puolukkasurvoksen kanssa ja nauti!