Takaisin Resepteihin

Mulperi-karamellibrowniet

16 pientä tai 8 isoa leivosta


Mulperien kinuskinen maku inspiroi käyttämään niitä karamellisiin brownieihin jauhettuna. Marjat ovat sen verran kuivia, että tehosekoitin tekee niistä jauheen hetkessä. Tämän ansiosta syvän suklainen taikina syntyy kokonaan ilman viljoja. Mukaan vatkattu bataattisose on sekin makeaa ja tuo ihanaa mehevyyttä taikinaan. Kuorrutteessa taas mulperijauhe syventää kinuskista makua ja tuo kivan rakenteen. Leivonnaiset ovat täyttä tavaraa, joten pienikin suupala saa tyytyväiseksi.

Brownietaikina:
  • 300 g bataattia kuorittuna
  • 2 dl CocoVi kookossokeria
  • 3 dl CocoVi raakakaakaojauhetta
  • 1½ dl CocoVi mulperimarjoja
  • 1 rkl CocoVi psylliumjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl CocoVi kookosöljyä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus Kalaharin suolaa
Karamellikuorrutus:
  • 1 dl manteli- tai kauramaitoa
  • 1 dl CocoVi kookossokeria
  • ½ dl CocoVi kookosöljyä
  • ½ dl CocoVi mulperimarjoja
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele 20 x 20 cm neliskanttinen vuoka. Vaihtoehtoisesti voit vuorata sen leivinpaperilla.
  2. Kuutioi bataatti ja höyrytä tai keitä pienessä vesitilkassa täysin pehmeäksi (n. 10 min).
  3. Soseuta bataatti tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla. Soseuta joukkoon kookossokeri ja kookosöljy, joka sulaa lämpimään seokseen. Sekoita sooda ja levinjauhe sekä psyllium kaakaojauhoihin.
  4. Jauha mulperin marjat tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita kaakao- ja mulperijauheet bataattiseokseen.
  5. Mausta vaniljalla ja suolaripauksella.
  6. Levitä taikina vuokaan ja paista n. 40 min. tai kunnes kakku kiinteältä, kun painat sitä keskeltä.
  7. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.
  8. Jauha sillä aikaa kuorrutteen mulperit tehoseoittimessa jauheeksi.
  9. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa (kasvi-)maito ja sokeri. Kun sokeri on sulanut ja seos alkaa kuplia, lisää kookosöljy.
  10. Keittele kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee.
  11. Ota karamelli liedeltä ja vatkaa joukkoon mulperijauhe. Levitä jäähtyneille brownieille.
  12. Ripottele päälle muutama mulperimarja tai muita haluamiasi koristeita. Siitepölyrakeet sopivat värinsä puolesta kivasti kevääseen.
  13. Tarjoa heti tai säilytä jääkaapissa.

Valmistusaika n.50 min.

[Total: 3    Average: 4.7/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Kaakaojauhe

Kaakaojauhe

Lisää puuroon, jogurttiin tai pirtelöön.

Kalaharin suola

Kalaharin suola

Toimii loistavasti sormisuolana!

Kookosöljy

Kookosöljy

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kookossokeri

Kookossokeri

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Mulperimarjat

Mulperimarjat

Toffeemaisen makunsa ansiosta marjat onnistuvat myös taltuttamaan makeanhimon!

Psyllium kuitujauhe

Psyllium kuitujauhe

Vatsaa hellivä, ummetukseen auttava ja runsaasti kuitua sisältävä psyllium on gluteeniton.