Verkkokauppamme on nyt avattu - kaikki tilaukset ilmaisella toimituksella!

On lisätty ostoskoriin!

Siirry ostoskoriin >
Takaisin Resepteihin

Mulperi-karamellibrowniet

16 pientä tai 8 isoa leivosta


Mulperien kinuskinen maku inspiroi käyttämään niitä karamellisiin brownieihin jauhettuna. Marjat ovat sen verran kuivia, että tehosekoitin tekee niistä jauheen hetkessä. Tämän ansiosta syvän suklainen taikina syntyy kokonaan ilman viljoja. Mukaan vatkattu bataattisose on sekin makeaa ja tuo ihanaa mehevyyttä taikinaan. Kuorrutteessa taas mulperijauhe syventää kinuskista makua ja tuo kivan rakenteen. Leivonnaiset ovat täyttä tavaraa, joten pienikin suupala saa tyytyväiseksi.

Brownietaikina:
  • 300 g bataattia kuorittuna
  • 2 dl CocoVi kookossokeria
  • 3 dl CocoVi raakakaakaojauhetta
  • 1½ dl CocoVi mulperimarjoja
  • 1 rkl CocoVi psylliumjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl CocoVi kookosöljyä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus Kalaharin suolaa
Karamellikuorrutus:
  • 1 dl manteli- tai kauramaitoa
  • 1 dl CocoVi kookossokeria
  • ½ dl CocoVi kookosöljyä
  • ½ dl CocoVi mulperimarjoja
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele 20 x 20 cm neliskanttinen vuoka. Vaihtoehtoisesti voit vuorata sen leivinpaperilla.
  2. Kuutioi bataatti ja höyrytä tai keitä pienessä vesitilkassa täysin pehmeäksi (n. 10 min).
  3. Soseuta bataatti tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla. Soseuta joukkoon kookossokeri ja kookosöljy, joka sulaa lämpimään seokseen. Sekoita sooda ja levinjauhe sekä psyllium kaakaojauhoihin.
  4. Jauha mulperin marjat tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita kaakao- ja mulperijauheet bataattiseokseen.
  5. Mausta vaniljalla ja suolaripauksella.
  6. Levitä taikina vuokaan ja paista n. 40 min. tai kunnes kakku kiinteältä, kun painat sitä keskeltä.
  7. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.
  8. Jauha sillä aikaa kuorrutteen mulperit tehoseoittimessa jauheeksi.
  9. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa (kasvi-)maito ja sokeri. Kun sokeri on sulanut ja seos alkaa kuplia, lisää kookosöljy.
  10. Keittele kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee.
  11. Ota karamelli liedeltä ja vatkaa joukkoon mulperijauhe. Levitä jäähtyneille brownieille.
  12. Ripottele päälle muutama mulperimarja tai muita haluamiasi koristeita. Siitepölyrakeet sopivat värinsä puolesta kivasti kevääseen.
  13. Tarjoa heti tai säilytä jääkaapissa.

Valmistusaika n.50 min.

[Total: 5    Average: 4.8/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Kaakaojauhe 200 g

Kaakaojauhe 200 g

Lisää puuroon, jogurttiin tai pirtelöön.

Kaakaojauhe 500 g

Kaakaojauhe 500 g

Lisää puuroon, jogurttiin tai pirtelöön.

Kalaharin suola 560 g

Kalaharin suola 560 g

Toimii loistavasti sormisuolana!

Kookossokeri 245 g

Kookossokeri 245 g

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kookossokeri 750 g

Kookossokeri 750 g

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kylmäpuristettu Kookosöljy 1000 ml

Kylmäpuristettu Kookosöljy 1000 ml

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kylmäpuristettu Kookosöljy 250 ml

Kylmäpuristettu Kookosöljy 250 ml

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kylmäpuristettu Kookosöljy 500 ml

Kylmäpuristettu Kookosöljy 500 ml

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Mulperi-marjat 200 g

Mulperi-marjat 200 g

Toffeemaisen makunsa ansiosta marjat onnistuvat myös taltuttamaan makeanhimon!

Mulperi-marjat 600 g

Mulperi-marjat 600 g

Toffeemaisen makunsa ansiosta marjat onnistuvat myös taltuttamaan makeanhimon!

Psyllium kuitujauhe 115 g

Psyllium kuitujauhe 115 g

Vatsaa hellivä, ummetukseen auttava ja runsaasti kuitua sisältävä psyllium on gluteeniton.

Psyllium kuitujauhe 340 g

Psyllium kuitujauhe 340 g

Vatsaa hellivä, ummetukseen auttava ja runsaasti kuitua sisältävä psyllium on gluteeniton.