Takaisin Resepteihin

Minttusuklaiset karamelliomenat


Halusin tuoda annoksessa esiin tämän vuodenajan fiilistä, kun aamuisin on jo viileää mutta päivällä aurinko lämmittää vielä suloisesti ja luonnossa on sekä vihreää että ruskan sävyjä. Minttusuklaa ja omenat eivät ehkä ensimmäisenä tule makuparina mieleen mutta minttu tuo raikkaan kontrastin omenoille ja kookossokerin karamellille. Mitään ei heitetä hukkaan, vaan omenankuoristakin paahtuu rapeat lastut, jotka rapsahtavat mukavasti suussa – vähän kuin risut jalkojen alla lehtiä haravoidessa.

  • 2 isohkoa makeaa kotimaista tai luomuomenaa
  • 3 rkl CocoVi Kookossokeria
  • ripaus CocoVi Kalaharin suolaa
  • 3 levyä CocoVi Minttu Raakasuklaa
Omenankuori-lastut:
  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Kuori omenat varovasti niin, että saat ohuita kuorisuikaleita.
  2. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kuivata rapeiksi.
  3. Tämä kestää n. 2 tuntia. Voit käyttää tähän myös kuivuria, jos sinulla on sellainen.
Karamelliomenat:
  1. Poraa omenoista pois kota. Leikkaa terävällä veitsellä 1 cm paksuisia renkaita.
  2. Ripottele pinnalle aavistus suolaa ja kuorruta kauttaaltaan kookossokerilla. Asettele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Voit jättää omenat maustumaan siksi aikaa, kun kuivattelet lastut valmiiksi. Tai omenat voi paahtaa hetikin. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen ja kypsennä 10 min. tai kunnes omenat ovat pehmenneet mutta ovat vielä napakoita ja pysyvät koossa. Siirrä jäähtymään.
Kuorrutus:
  1. Ota muutama pala suklaata viimeistelyyn ja sulata loput vesihauteessa. Sivele sulatettu suklaa omenarenkaiden päälle kuorrutukseksi.
  2. Asettele omenat levinpaperin päälle laakealle alustalle. Rouhi jäljelle jäänyt suklaa omenarenkaiden pinnalle ja siirrä jääkaappiin.
  3. Kun kuorrute on jähmettynyt (n. 1/2 t) irrottele renkaat varovasti alustasta ja asettele tarjolle.
[Total: 2    Average: 5/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Kalaharin suola

Kalaharin suola

Toimii loistavasti sormisuolana!

Kookossokeri

Kookossokeri

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Raakasuklaa Minttu 68 %

Raakasuklaa Minttu 68 %

Superreilua herkuttelua!