Takaisin Resepteihin

Chiapizza cashew-juustolla ja avokadopestolla

1 iso tai 2 pientä pizzaa


Vegepitsa goes wild! Gluteenittoman ja vegaanisen pitsan salaisuus löytyy chia-siemenistä, jotka ovat rapean pohjataikinan kulmakivi. Kotitekoinen tomaattikastike, avokadopesto ja cashew-juusto tekevät pitsasta luksuksen – ja hyvää tekevän makukokemuksen!

VINKKI! Jos haluat nopeuttaa pitsan valmistamista, voit käyttää valmista tomaattikastiketta ja avokadopeston sijaan vain siivuttaa tuoretta avokadoa kypsän pitsan päälle.

Pohja:
  • 2 rkl CocoVi chian siemeniä + 6 rkl vettä
  • 2½ dl tattarijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl CocoVi Kalaharin suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
Täytteet:
  • tomaattikastiketta (ohje alla)
  • tuoretta pinaattia
  • kesäkurpitsasiivuja
  • parsakaalia
  • cashew-juustoa (ohje alla)
  • avokadopestoa (ohje alla)
  • pinjansiemeniä

 

  1. Valmista ensin tomaattikastike, sillä kastikkeesta tulee sitä parempi, mitä pidempään se saa hautua. Kannattaa myös valmistaa cashew-juusto ja avokadopesto etukäteen, jotta ne ovat valmiina myöhemmin.
  2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja aseta sivuun. Sekoita chia-siemenet veden kanssa ja jätä geeliytymään viideksi minuutiksi. Sekoita sillä aikaa tattarijauho, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa.
  3. Sekoita oliiviöljy chia-geelin joukkoon ja lisää sitten chia-geeli ja vesi kuivien jauhojen joukkoon.  Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää pyöreää pitsaa ja esipaista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman kullanruskeaa väriä.
  4. Pilko pinaatti, kesäkurpitsa ja parsakaali ohuiksi viipaleiksi. Lisää pitsapohjien päälle ensin tomaattikastiketta ja jaa sitten kasvikset tasaisesti pohjan päälle.
  5. Paista pitsaa noin 8-10 minuuttia, tai kunnes pitsan reunat ovat alkaneet ruskistua ja kasvikset ovat hieman pehmenneet. Ota pitsa uunista ja viimeistele cashew-juustolla ja avokadopestolla. Tarjoa pitsa lämpimänä ja nautiskele antaumuksella!
Tomaattikastike:
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g (noin 3 dl) tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa & mustapippuria
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi.
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy ja kuullota sipuleita, kunnes ne pehmenevät.
  3. Lisää tomaattimurska ja mausteet, kiehauta ja anna hautua matalalla lämmöllä.
  4. Lisää tuore basilika viimeisenä, tarkista kastikkeen maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Cashew-juusto:
  • 2 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl vettä
  1. Liota cashew-pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 4 tuntia, tai yön yli. Huuhdo ja valuta.
  2. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kastikkeeksi.
  3. Aloita pienestä määrästä vettä ja lisää tarpeen mukaan, riippuen kuinka juoksevan koostumuksen haluat.Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa.
Avokadopesto:
  • 2 pientä avokadoa
  • ½ ruukku basilikaa
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • ½ pienen sitruunan mehut
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl oluthiivahiutaleita
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Pilko avokadot tehosekoittimeen. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  2. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. Säilytä loput jääkaapissa.
[Total: 15    Average: 4.6/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Chian siemenet

Chian siemenet

Muinaiset mayat popsivat chian siemeniä ja jaksoivat juosta koko päivän.

Kalaharin suola

Kalaharin suola

Toimii loistavasti sormisuolana!