Takaisin Resepteihin

Bataatti-suklaatryffelit


Tryffelit:
  • 2 ½ dl bataattisosetta* (1 keskikokoinen bataatti)
  • 3 rkl CocoVi (raaka-)kaakaojauhetta
  • 3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 tl jauhettua luonnonvaniljaa
  • ¼ tl kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
  • (ripaus cayennepippuria)
  • rippunen CocoVi Kalaharin suolaa
Suklaa:
  • 100 g CocoVi kaakaomassaa
  • 50 g CocoVi kaakaovoita
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ripaus CocoVi Kalaharin  suolaa
  • 1 rkl lesitiinijauhetta
Viimeistelyyn:
  • CocoVi carob-jauhetta, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta… tms.
  1. Laita valmiiksi esille viimeistelyssä tarvittavat nibsit, carobjauhe tms. Päällystä laakea lautanen tai tarjotin leivinpaperilla.
  2. Soseuta kypsennetty bataatti ja sekoita siihen muut tryffeliainekset. Säädä makeutta tarvittaessa.
  3. Sulata vesihauteessa suklaan ainekset lesitiiniä lukuunottamatta (tai valmis 150 g suklaalevy).
  4. Vatkaa lesitiinijauhe sulaan suklaaseokseen ja ota kulho sivuun. Seoita puolet tryffelimassaan.
  5. Muotoile tryffeleistä haluamasi kokoisia kuulia. Dippaa haarukan avulla kuula sulaan suklaaseen ja pyöräytä jauheissa tai rouheissa.
  6. Asettele lautaselle tai tarjottimelle. Siirrä valmiit tryffelit viileään jähmettymään ja säilytä jääkapissa.
[Total: 3    Average: 4.7/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Kaakaojauhe

Kaakaojauhe

Lisää puuroon, jogurttiin tai pirtelöön.

Kaakaomassa

Kaakaomassa

Jälkiruokiin, koristeluun tai suklaan valmistukseen!

Kalaharin suola

Kalaharin suola

Toimii loistavasti sormisuolana!