Takaisin Resepteihin

Acai-mustikkaraakakakku


Pohja:
  • 4 dl saksanpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä ja/tai manteleita)
  • 1½ tl ceylon-kanelia
  • ripaus suolaa
  • 6-8 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
Täyte:
  • 5 dl / 225g cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna)
  • 1 ison sitruunan mehut
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1½ dl sulaa CocoVi kookosöljyä
  • 3-5 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai esimerkiksi vaahterasiirappia)
  • 2 rkl CocoVi acai-jauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
Koristeeksi:
  • pensasmustikoita ja syötäviä kukkia
  1. Lisää saksanpähkinät, kaneli ja suola tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi muruksi. Pilko taatelit ja lisää ne pähkinöiden joukkoon parissa erässä. Sekoita, kunnes saat tahmean murumaisen taikinan. Suojaa kakkuvuoan pohja (n.20 cm:n irtopohjavuoka) leivinpaperilla ja painele pohjataikina tiiviisti vuoan pohjalle. Laita pohja pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Valuta ja huuhtele cashew-pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Massaa kannattaa aluksi sekoittaa rauhassa keskiteholla, kunnes se alkaa notkistua ja lopuksi täydellä teholla, jotta siitä saa sileää ja kermaista. Maista, ja lisää makeutusta tarvittaessa.
  3. Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte pohjan päälle. Laita takaisin pakkaseen noin 4-6 tunniksi, kunnes kakku on täysin jähmettynyt.
  4. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pakkasesta ja irrota kakkuvuoan reunat varovasti. Koristele mustikoilla ja tuoreilla kukilla ja annan kakun sulaa noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Valmis kakku säilyy jääkaapissa pari päivää, pakkasessa pidempiä aikoja.

 

[Total: 13    Average: 4.8/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Acai-jauhe

Acai-jauhe

Äärimmäistä antioksidanttitykitystä!

Kookosöljy

Kookosöljy

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?