Kaikki tilaukset postikuluitta! - Nopeat 1-3 arkipäivän toimitukset

On lisätty ostoskoriin!

Siirry ostoskoriin >
Takaisin Resepteihin

Acai-mustikkadonitsit

12 kpl


Uunissa paistettavat donitsit ovat helppo ja terveellisempi vaihtoehto vappuherkutteluun. Acain ja mustikan liitto on tosin niin makoisa, että näitä donitseja tekee mieli muulloinkin. Alun perin käytin taikinaan spelttijauhoja mutta donitsit on mahdollista tehdä myös gluteenittomana, joten laitoin ohjeen molempiin. Lopputulos on molemmin tavoin ihanan kuohkea. Jos sinulla ei ole donitsipeltiä, voit paistaa taikinasta pieniä muffineita.

Acai-mustikkadonitsit lucuma-kinuskikuorrutteella (myös gluteeniton)

Donitsitaikina:

Kuivat aineet:

  • 2¾ dl leivontakarkeita spelttijauhoja
  • 1 dl CocoVi lucumajauhetta
  • 3 rkl CocoVi acai-jauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • ¼ CocoVi Kalaharin suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1¾ dl CocoVi:n kookossokeria
  • 1 dl pakastemustikoita

Nesteet:

  • 2 luomumunaa
  • 2 dl manteli- tai kauramaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua
  • 40 g sulatettua CocoVi kookosöljyä tai muuta mietoa kasviöljyä
  • 40 g sulattua CocoVi kaakaovoita
Gluteeniton taikina:

Kuivat aineet:

  • 2¾ dl jotain gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • t tl ksantaania, ellei sitä jo ole jauhoseoksessa
  • 1 dl CocoVi lucumajauhetta
  • 3 rkl CocoVi acai-jauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • ¼ CocoVi Kalaharin suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1¾ dl CocoVi kookossokeria
  • 1 dl pakastemustikoita

Nesteet:

  • 2 luomumunaa
  • 2 dl manteli- tai kauramaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua
  • 40 g sulatettua CocoVi kookosöljyä tai muuta mietoa kasviöljyä
  • 40 g sulattua CocoVi:n kaakaovoita
Lucuma-kinuskikuorrute:
  • 50 g CocoVi kaakaovoita sulatettuna
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
  • 3 rkl CocoVi lucumajauhetta

Pinnalle:

  • CocoVi acai-jauhetta

Lisäksi:

  • Donitsipelti ja pursotinpussi
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat eineet suuressa kulhossa mustikoita lukuunottamatta.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri. Lisää seokseen vatkaten kasvimaito ja etikka tai sitruunanmehu.
  3. Kääntele jäiset mustikat jauhoseokseen ja sekoita tämän jälkeen vuorotellen joukkoon muna-maitoseos ja sulatetut rasvat.
  4. Lusikoi taikina pursotuspussiin ja täytä sen avulla jokainen donitsimuotti 3/4 täyteen.
  5. Paista uunissa kunnes donitsien pinta alkaa saada väriä, gluteenittomia donitseja n. 10 min ja spelttivehnäisiä 15 min. Kumoa donitsit muoteista saman tien ja jätä jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.
  6. Sulata kuorrutetta varten kaakaovoi. Vatkaa joukkoon hunaja tai agavesiirappi sekä lucuma.
  7. Levitä jäähtyneiden donitsien pinnalle esim. pullasudin avulla. Ripottele halutessasi pintaan vielä acai-jauhetta. Anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
[Total: 3    Average: 5/5]

Tässä reseptissä käytetyt CocoVi-tuotteet

Acai-jauhe 100 g

Acai-jauhe 100 g

Acai-palmun marjoista valmistettu jauhe.

Kaakaovoi 150 g

Kaakaovoi 150 g

Hyödynnä kaakaovoita suklaan valmistuksessa, juomien joukossa tai leivonnassa.

Kaakaovoi 500 g

Kaakaovoi 500 g

Hyödynnä kaakaovoita suklaan valmistuksessa, juomien joukossa tai leivonnassa.

Kalaharin suola 560 g

Kalaharin suola 560 g

Puhdistamaton luonnonsuola ruokien ja juomien maustamiseen.

Kylmäpuristettu Kookosöljy 1000 ml

Kylmäpuristettu Kookosöljy 1000 ml

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kylmäpuristettu Kookosöljy 250 ml

Kylmäpuristettu Kookosöljy 250 ml

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Kylmäpuristettu Kookosöljy 500 ml

Kylmäpuristettu Kookosöljy 500 ml

Kokeilepas sinäkin kookosta, jookosta?

Lucuma-jauhe 300 g

Lucuma-jauhe 300 g

Lucuma-hedelmästä valmistettu jauhe.