Hyvinvointi

Pakurijauheen hyödyt

Puhtaissa olosuhteissa koivun kyljessä kasvavasta lahottajasienestä, eli pakurikäävästä, saadaan kuivaamalla ja jauhamalla teen tapaan käytettävää jauhetta. Pakurijauheella on kiinnostavia vaikutuksia erityisesti itseään kovaa henkisesti ja fyysisesti rasittaville.

Pakuri lasketaan adaptogeeniksi, jolla kuvataan elimistöämme kohti tasapainotilaa vievää yhdistettä, yrttiä tai rohdosta. Ne ikään kuin adaptoivat geenimme elinympäristöömme sopiviksi; ”adapt-to-genes”. Adaptogeenit ovat siitä erityisen kiinnostavia, että henkisesti tai fyysisesti väsynyttä ne virkistävät ja ylikierroksilla käyvää taas rauhoittavat. Yksi adaptogeenien määritelmistä on myös, että niiden tulee olla ei-haitallisia. Ehkä tunnetuin adaptogeeninen kasvi on ginseng. Suomessa kasvavia adaptogeenejä ovat esimerkiksi pakuri ja ruusujuuri (Rhodiola Rosea).

Kun tunnet olosi nuutuneeksi, mutta esimerkiksi töitä olisi tehtävänä tai treenaamaan mentävä, testaa pakurijauhetta keitettynä juomana tekstin lopusta löytyvällä ohjeella. Saatat huomata saavasi siitä tasaista energiaa kahvin stimulanttivaikutuksesta poiketen. Toki pitkällä tähtäimellä on järkevää pureutua väsymyksen syihin oireiden tilapäisen hoitamisen sijaan.

Yleisimmin pakuria on tavattu käyttää vastustuskykyä kohottamaan ja flunssan ollessa tuloillaan. Myös immuniteetin tukijana on hyvä nauttia pakurijuomaa säännöllisesti.

Pakurijauheen käyttö:

Pakurista saadaan uutettua tehoaineita tiiviimpään muotoon keittämällä. Keitä CocoVin pakurijauhetta 15-60 minuuttia (maun mukaan) välillä sekoittaen. Kaada teemukiin siivilän läpi ja nauti.

Myös pressopannu on kätevä sakan suodattamiseen ja keitetyn pakurinesteen säilytykseen. Voit käyttää vesiuutettua pakuria myös esimerkiksi erilaisten smoothieiden nesteenä.

Pakurin puhtaudesta voi aina olla varma, sillä se ei kasva kuin saasteettomissa ympäristöissä. Lisäksi CocoVin pakurijauheesta testataan mikrobiologinen laatu.

Pakurijauhe

Pakurijauhe

Pakurikääpä on helppokäyttöinen yrtti varsinkin suomalaisille, jotka rakastavat kahvin juomista.